Apró hirdetés rovat

Pár hete a kezembe került egy újság, aminek az apróhirdetésében klíma szerelésről olvashattam. A hirdetés megfogta a figyelmemet, hiszen én is híján voltam akkor még egy megfelelő hőmérsékletszabályozó eszköznek az otthonomban. Utána is kérdeztem a lehetőségeknek és meglepően jó híreket kaptam.

A Home komfort klíma oldalára sikerült eljutnom, ahol sok érdekes dolgot tudtam meg. Kezdjük azonban azzal, hogy miért is jutott eszembe légkondicionálót vásárolni. Tudni kell, hogy a lakásunkban iszonyatosan meleg van, főleg a padlástéri helységekben. Pláne igaz ez nyáron, amikor odakint is hétágra süt a nap. Nem tudom, hogy ki szeret összeizzadt ágyban aludni, de én biztosan nem. Bár alvásról szó sincs ilyenkor, mivel önmagában a meleg képes ébren tartani. Az ablak kinyitása eddig nem igazán volt megoldás, mivel leginkább bogarak jöttek be rajta, és nem meleg, bár később ezt orvosoltam szúnyoghálóval. A zajtól azonban az sem védett meg, márpedig a közelünkben megy a fő út, így abból még éjszakánként is van bőven. Ezért aztán úgy kellett megoldani a dolgot, hogy se zaj, se meleg ne legyenek, ebben pedig csak egy jó kis klíma segíthetett.

Immár jó pár hónapja élvezzük a gép előnyeit, de le is írom, hogy mik azok, hátha ezzel megoldom mások problémáját is. Kezdjük a legelején, a beszereléssel. Kezdetben azt hittem, hogy a weboldalon szerzett információk túlzóak, de egyáltalán nem azok. Az egész művelet valóban pár órát vett igénybe, tényleg nem keletkezett sok kosz, és ami még is elkerülhetetlen volt, azt elszállította a dolgozó. Falon keresztül való csövezés elvileg tovább tart, de erről nem tudok beszélni, mert nálunk ilyesmire nem került sor. Szerencsére villanyszerelőt hívtunk, így a hálózatba is oly módon lett bekapcsolva a gép, hogy ne vágja le a biztosítékot, ha a többi háztartási eszközzel együtt használjuk.

Eddigi megfigyeléseink alapján nagyjából 10 perc alatt hűtötte le a levegőt a kívánt mértékben, és szerencsére teljesen zajtalanul tette mindezt.  Természetesen felmerülhet a kérdés, hogy nem túlságosan drága-e egy ilyen klíma üzemeltetése. Először mi is aggódtunk, de felesleges volt, ugyanis környezetbarátnak lett építve a gép, ezért kifejezetten energiatakarékos. Évente akár 30% áramot spórolhatunk a segítségével, ami nem kevés. Nem csak a természetet védi így, hanem azt is biztosítja, hogy ne ugorjanak meg a rezsi számlák a használat következtében.

Szerencsére a kezelése is pofon egyszerű. Nem kell sem távirányítón veszekedni az irányításhoz, sem új kezelőfelületet megszokni, ugyanis wi-fi segítségével bármilyen okos kütyüről lehet utasítást adni neki. Így akinek telefonja, táblagépe van, és tudja a wi-fi jelszót, az vezérelni is tudja a masinát. Ennél egyszerűbb már nem is lehetne.

Az egyik legjobb extra benne, hogy nem csak nyáron, a kánikula idején hasznos ez a csoda, hanem télen is, amikor zimankó van odakint. Nem másként lehet ez, mint úgy, hogy fűteni is képes a berendezés, így ha nem vagyunk elégedettek a távfűtés teljesítményével, akkor egyszerűen adunk rá egy kis kakaót, és máris mindenki dobja le a pulcsit a szobában, és élvezi a kellemes meleget. Hab a tortán, hogy huzamosabb távollét esetén megoldható az is, hogy 8°C-on tartsa a ház levegőjének a hőmérsékletét, így akadályozva meg, hogy bármi kárt tegyen az ingatlanban a külső hideg időjárás. Ez különösen jól jön nekünk, mivel télen rendszeresen eljárunk két hétre síelni az Alpokba.

Összességében azt kell, hogy mondjam maximálisan meg vagyok elégedve a legújabb szerzeményünkkel, és az eredményességhez, használhatósághoz mérve a befektetett ár is elenyészőnek tűnik így. Az biztos, hogy én mindenkinek csak ajánlani tudom ezt. Ráadásul a cég is nagyon kedves és segítőkész volt, rengeteg információval látott el minket a munkálatok megkezdése előtt, hogy biztos a számunkra ideális klímát kapjuk meg, illetve, hogy maximálisan ki is tudjuk használni minden előnyét. Le a kalappal a vállalkat és a termék előtt is.