Egy apróhirdetés kapcsán is támadhat az embernek kedve motorozni

A múlt héten éppen a kedvenc apróhirdetés oldalamat böngésztem amikor szembejött egy olyan, ami fölött egyszerűen nem voltam képes napirendre térni. Tudjátok, biztosan veletek is megesett már, hogy egyszerűen nem akartatok hinni a saját szemeteknek. Nekem is vagy kétszer meg kellett ráznom a fejem, hogy nem a fáradtságtól látok-e rosszul, avagy tényleg az van a szemem előtt, ami. Történetesen egy motorkerékpárt árult valaki, nem is túl messze tőlem, de olyan alacsony áron, hogy az már gyanús kezdett lenni. Régi, nem titkolt vágyam ugyanis, hogy egyszer motorozni kezdek, de valahogy sosem vitt rá a lélek, hogy komolyabban utánanézzek a dolognak. Ráadásul meg voltam róla győződve, hogy úgysem tudnék megfizetni egy motort, még használtan sem.

Elég régóta kacérkodom már a gondolattal, hogy megtanulok motorozni. No nem azért, mert unatkozom, vagy nincs más járművem, de valahogy mindig is érdekelt, mit imádnak benne annyian. A szabadságot? A sebességet? Hogy egy viszonylag kis méretű gépbe van hatalmas erő belesűrítve? Ilyen, és ehhez hasonló kérdések kavarogtak bennem, bár sosem szántam rá magam, hogy bele is kóstoljak. Nem sokkal azelőtt, hogy az emlegetett hirdetésbe belefutottam, nézegettem egy motorjogositvany.com nevezetű oldalt, azon belül is az A, vagyis a korlátlan motorjogosítványra vonatkozó aloldalt (ha Ti is kíváncsiak vagytok rá, akkor a motorjogositvany.com/kategoria/a-korlatlan linken megtalálhatjátok), és bár egyre inkább foglalkoztatott a téma, mégis elhessegettem a gondolatot, mert úgysem engedhetnék meg magamnak egy motort. Most azonban úgy éreztem, újra fellángol bennem a tűz, elvégre ilyen alacsony áron egy ennyire jó masina egyszerűen alkalmi vétel.

Még akkor, abban a percben írtam a hirdetőnek, hogy jól látom-e, amit látok, a következő pillanatban pedig már ismét a motorjogositvany.com/kategoria/a-korlatlan linket bújtam, hátha még többet megtudhatok az A-kategóriás motoros jogosítványról. Mire másnap a hirdető válaszolt, addigra én már fel is vettem a kapcsolatot egy motoros iskolával és bejelentkeztem a legközelebb induló kurzusukra. Mint kiderült, a hirdetett motor műszaki hibás, ezért ilyen olcsó, de nem baj, gondoltam, rendbe rakatom és még így is jobban jövök ki, mintha egy jobb állapotút vennék. A sógorom egyébként is imád szerelni, legfeljebb megbízom őt, és mire meglesz a jogosítvány, addigra talán kész lesz a gépcsodám is. Azonnal lecsaptam a motorra, és a sógorral karöltve utánfutón elhoztuk, hogy nehogy valaki esetleg jobb ajánlatot tegyen rá.

motorjogositvany.com/kategoria/a-korlatlan

Persze ez hosszadalmas folyamat lesz, mire túl leszek a folyamaton, de addigra valószínűleg a gépem is elkészül. Szerencse, hogy egy nem túl erős gépbe szerettem bele, az oldalon is azt írták, hogy 500 köbcentinél erősebbel nem érdemes kezdeni a nagymotorokkal való rutinszerzést. ez például pont egy 400 köbcentis, szóval pont elég ahhoz, hogy ráérezzek a dolgokra, de még ne legyen kezelhetetlenül erős. Amennyire tudom, a motorozáshoz is hozzá kell erősödni, meg kell szokni bizonyos mozdulatokat, de ez idővel úgyis kialakul. A lényeg, hogy már van célja a tanulásnak, nem csak porfogónak fogom megcsinálni az A-s korlátlan motorjogosítványt. A tanfolyam kezdetéig meg majd tovább bújom a motorjogositvany.com/kategoria/a-korlatlan aloldalt, és hasonlókat, hogy minél felkészültebben tudjak nekiállni a képzésnek.