Gyerekülés autóba! Na de ennyiért?

Szerintem sokan vagyunk, akik szívesen olvasgatnak, miközben tartanak valahová. Legyen szó hosszabb útról egy jó könyv társaságában, vagy csak a reggeli munkába sietésről egy helyi újsággal, amit a nagy rohanásban épphogy, de sikerült megszerezni. Az utóbbi történt velem tegnap. Miután megszereztem az újságot és helyet foglaltam, belemerültem az információáradatba legalábbis annyiba, amennyivel egy nyomtatott újság képes.

Mindenről (is) volt szó benne, sporttól kezdve, politikáig, helyi megmozdulásoktól a viccig minden. Bár ami engem most igazán érdekelt, az az apróhirdetéses rész. Réges-rég nem olvastam már ilyen rovatot, nagyon kíváncsi voltam, miket árulnak még újságon keresztül. Találtam kombájnt, elektromos kapát, babaágyat, biciklit, sőt, valaki még magát is árulta, mint jó élettárs. Sokat nevetgéltem ezeken az aprókon, de aztán ami igazán kiverte a biztosítékot, egy autós gyerekülés. Én nem tudtam eddig, hogy milyen árba mennek a biztonsági ülések gyerekeknek, de egy 120.000 forintos darab jött velem szembe egy apróhirdetésben. Nem értettem a helyzetet, hogy mi kerülhet azon ennyiben.

Amikor beértem a melóhelyemre, kollégámnak meséltem a tapasztalataimról, mutattam az újságot is mellé, neki is elállt a szava. Nem bírtuk felfogni, hogy ilyen drága lehet egy autós gyerekülés. Nem bírtuk ki, hogy ne járjunk utána, mennyi is a valódi ára egy teljesen új ülésnek, tehát az aznapi munkanap nem telt másból, csak babaholmik böngészéséből. A google első találatai közt rábukkantunk, a babaverda.hu weblapra. Mindenféle babaholmit lehet rendelni abból a webshopból, de ha valaki jobban szereti megfogni a terméket mielőtt pénzt adna érte, nyugodtan bemehet a minta boltjukba is, ami a fővárosban található. Visszatérve a baba és gyerekholmikra. Nézegettük az oldalt, nem tudtuk eldönteni, hogy reálisak-e az árak, mert a babakor az elég hamar eltelik, ha belegondolunk, gyerekek vagyunk a legrövidebb ideig és mégis képesek vagyunk több holmit megvenni a gyereknek, mint tinédzser korában. Méltatlankodásunk ellenére elérkeztünk az autós gyerekülésekhez. Azért ezen az oldalon, jóval olcsóbbak voltak, legalább is negyed annyiért kaphatóak az új babaülések, mint az apróban talált.

Egyébként megtaláltuk ugyan azt a fajtát. Az új bolti ára úgy 60%-al volt olcsóbb, mint a hirdetésben talált. Mondjuk egy elég régóta bevált márkáról van szó, ami 25 éve jelen van a piacon gyerekülésekben. A Maxi-Cosi CabrioFix legjobb tulajdonsága az, hogy kifejezetten jól véd az oldalirányú karamboloknál, így a baba a legnagyobb biztonságot tudja élvezni. Az oldalon még rengeteg hasznos leírást találtunk erről az ülésről, és már kezdett érhetővé válni, miért is ilyen drágák ezek a gyerekülések. Nyilván a szülő, gyermeke biztonságát tartja az elsőnek, így képes nagyobb összeget is otthagyni valahol, ha az, amit vesz a pénzéből védelmet nyújt csemetéjének.

Bár még így se értettük teljesen az újságban talált apróhirdetést. Kicsit túl volt árazva, plusz szerintem egy újság pont nem a legpénzesebb embereket találja meg, aki szívesen kiadna ennyi pénz gyerekülésre. Habár kitudja. Lehet csak szerencsét próbált és talál egy olyan balfácánt, akinek simán megér ennyit…

Én a most szerzett tapasztalataimra hagyatkozva, és ha netán már itt tartanék (bár még kedvesem sincs) akkor biztos a babaverda.hu internetes bababoltból rendelnék. Minőségi termékek vannak igen jó áron, és nem használt, vagy selejtezett holmi, amit a magyar boltok többsége szívesen árul újként. Ez is egy olyan hazai szokás, amit nem igazán kedvelek… Lényeg a lényeg, ha kell gyerekülés autóba, akkor a legjobb amit tehetsz, ha a babaverdáról online megvásárolod, mert mindig sokkal gyorsabb és egyszerűbb a netes vásárlás, mint személyes tiszteletet tenni egy boltban. Ráadásul biztos vagyok abban, hogy a lehető legjobb kiszolgálásban részesül az ember, mert már az honlap designja is azt mutatja, hogy igen, itt értéket lehet kapni. Ennyivel is biztatóbb és biztonságosabb új babaholmikat vásárolni online, mint egy újsághirdetésből szerencsét próbálni.

Mióta ez a kis kaland történt velem és egy teljes napot töltöttünk el kollégámmal, hogy autós babaüléseket nézegessünk, azóta minden reggel átnyálazom az újságot, hátha találok valami megbotránkoztató hirdetést bármiről!