Miért fontosak a bukósisak méretek?

Tegnap fagyizni indultunk egy régi, kedves barátnőmmel, akivel már nagyon régen nem találkoztunk. Pár éve elköltöztek a városból, ahol együtt nőttünk fel, és együtt jártuk az iskolát. Sok-sok bolondságban vettünk részt annak idején, így mindig gyorsan elmegy az idő mikor van lehetőség végre  találkozni. Rengeteg mondani valónk van egymásnak ilyenkor, de gondolom te is így vagy ezzel, ha egy régi barátról vagy barátnőről van szó.

Viki és a szülinapi ajándék

Vikinek, -így hívják a barátnőmet, már nagyok a gyerekei, a lánya Emese 16 éves, a fia Dávid pedig most az idén lesz 18 éves. Éppen valami emlékezetes vicces történetről beszélgettünk, fagyizás tape-measure-145397_640közben, mikor egy motoros bolt előtt sétáltunk el. Ó de jó, hogy ezt az üzletet megláttuk!- örült Viki, és nem is értettem mi miatt lett ennyire boldog hirtelen! Hát ahogy elmesélte kiderült, hogy a fia már régóta érdeklődik a motorok és a motorozás iránt.  Így a nemrég tartott szülinapjára egy motorral lepték meg a szülei.

Hoppá! És a bukósisak?

Mikor megvették neki a motort, persze vettek hozzá egy bukósisakot is, ami a motorral járt. Nem volt még sose motorbiciklijük, és nem is voltak túlzottan jártasak ebben a témában, így azt hitték jót tesznek a bukósisak vásárlással. Pedig hiába vették meg, mert nem volt jó Dávid fejére. Akitől megvették a motort, szóba sem hozta, hogy a méret esetleg nem felel majd meg az új  tulajdonosnak.

Minden jó, ha a vége jó

Az ajándék átadásakor derült ki, hogy sajnos nem passzol a bukósisak Dávid fejére. Ezért örült Viki annyira amikor meglátta az üzletet, ami telis-tele volt jobbnál-jobb bukósisakokkal és motoros tartozékokkal. Nem tudhatta, hogy mindenki más -más fejformával rendelkezik, és ez miatt a bukósisak méretén túl, a belső formája sem mindegy milyen. Van akinek kissé kerekebb, másoknak kicsit hosszúkásabb a feje.

Egy tuti bukósisak

Egy biztonságos bukósisak, pontosan és kényelmesen követi a fej formáját, stabilan illeszkedik a fejre. Nagyon fontos dolog ez, hiszen előfordulhat, hogy ennek köszönhetjük akár az életünket is, egy esetleges baleset során. Az üzletbe belépve, egy kedves és hozzáértő eladó sietett a segítségünkre. Elmagyarázta milyen bukósisak méretek léteznek, és így már könnyű volt a választás megtalálni a megfelelőt Dávid számára.