Swarovskival egy életen át

Mióta apróhirdetések kezelésével foglalkozom, (én vagyok az az ember, aki szépen beilleszti, elrendezgeti, a helyükreigazítja őket az újságban) megkedveltem a pici, kedves kis dolgokat. Először miniatűr szobrokat kezdtem el gyűjteni, aztán amikor úgy éreztem, hogy ebből a szenvedélyből mindent kihoztam már, az apró lámpák felé irányult a figyelmem. Aztán amikor azokat is meguntam, pedig érdekesek voltak, sokféle csöpp bura, kedves kis villanykörték – akkor fedeztem fel a swarovski ékszereket.

Eleinte csak bágyadt lelkesedéssel ismerkedtem az ékszerekkel, férfi létemre nem akartam belehergelni magam olyasmibe, ami szinte a saját nemem ellen van, ami szétfeszítheti az identitásomat is akár. Pont kapóra jött, hogy akkoriban ismertem meg Anitát, akit elhalmozhattam ezekkel az apró swarovski csodákkal. Anita nagyon szép és igényes nő volt, de ritkán hordott ékszereket. Első körben csak egy gondosan kiválasztott fülbevalót vettem, ugyanis azt élveztem a legjobban, a szelektálást, meg hogy kiötöljem, vajon melyik kiegészítő illene mondjuk  a legjobban a szeretett nő személyiségéhez – és persze az egyéb holmikhoz, ruhához, cipőhöz, táskához. Ez az első időkben különösen nehéz volt, hiszen nem is ismertem Anitát, csak néhány ruhájával találkoztam, szóval ki kellett sakkoznom viszonylag kevés információból, hogy milyen dolgok passzolhatnának hozzá.

Ez volt a kapcsolatunk számomra egyik legizgalmasabb időszaka, a swarovski ékszereken keresztül ismertem meg a nőt, térképeztem föl személyisége gócpontjait. Amikor örült egy nyakláncnak, a következő ékszert már egy kicsit bátrabban választottam, találkozásaink alkalmával pedig mindig pontosan megfigyeltem az öltözékét.

Olyan aranyos volt, ahogy kibontotta a csomagolásból a fülbevalókat, aranyosságokat, fülig pirultan, maximális lelkesedéssel, legszívesebben a kezembe vettem volna az arcát, és a sajátomhoz egészen közel húztam volna, hogy egészen közelről láthassam a csillogó szemeit. A swarovski kövek majdnem úgy ragyogtak, ahogy Anita szemei ilyenkor, és ez nagyon nagy szó! Egy rubinszemű nőhöz minden ékszernek fel kell kötnie a gatyáját!

Mindenesetre két legyet ütöttem egy csapásra: egyszerre elégíthettem ki gyűjtőszenvedélyemet és a barátnő luxus iránti vágyát. Napokig áradozott nekem, mennyire odavan az ajándékokért, hogy még sosem volt ilyen barátja, aki ennyi szépséggel halmozta volna el. Megpusziltam azt a szép, kerek fejét az őszinteségéért – és már rendeltem is az újabb swarovski ékszert.

Homogén örömmel fogadott mindent, nagyon is szerettem érte. Miután kimondtuk, hogy együtt vagyunk, minden alkalomra ilyen típusú ajándékot kapott – még a jegygyűrűt is a swarovski ékszershopból rendeltem, szinte unásig kapta ezeket az ékszereket, de úgy tűnt, még nem jutott el arra a pontra, hogy elege legyen belőlük. Mikor rákérdeztem, nem zavarja-e az ajándékai egyhangúsága, azt mondta, sosem élvezett még ennyire megajándékozottnak lenni. Amikor ez a párbeszéd történt, már együtt voltunk évek óta…

Reménykedem, hogy életem végéig rendelhetem neki ezeket a gyönyörű swarovski ékszereket.