Új albérlet, új lakásbiztosítás

A közelmúltban a főbérlőm bejelentette, hogy eladja a lakást, amiben már 8 éve élek, az új tulaj pedig nem kiadásra vásárolja meg, szeretne beköltözni, így viszonylag gyorsan új otthon után kell néznem.
Elég sok elvárásom van egy lakással szemben: legyen normális méretű a konyha, legyen benne kád, legyen gépesített (legalább mosógép, hűtő, tűzhely), legyen a belvárosban, jó környéken, és lehetőleg ne vigye el az egész fizetésemet a bérleti díj és a rezsi. Ahogy szokták mondani: „Innen szép nyerni!”

Felkészültem lelkileg a maratoni keresgélésre, és arra, hogy hetek fognak eltelni az albérlet vadászattal. Barátaim több hirdetős oldal címét is elküldték nekem, anyukám pedig még egy apróhirdetési újságot is vett nekem.
Először a barátok által küldött linkekkel kezdtem, és az első weboldalon rögtön találtam egy lakást, ami minden kívánalmamnak megfelelt. Hívtam a megadott telefonszámot, egy ingatlanossal sikerült beszélnem, aki elmondta, hogy az a lakás már nincs meg, de van hasonló… drágábban…
Megköszöntem, és keresgéltem tovább.

Ezt a kört még eljátszottam párszor, de mindig valamilyen falba ütköztem. Vagy emészthetetlenül sok a rezsi, vagy nincs berendezve, vagy csak fél év múlva költözhető (akkor minek hirdeti most?), vagy szuterén, vagy valami egyéb, ami miatt nekem nem felel meg. Már kezdtem feladni, és azon gondolkodni, hogy anyám legnagyobb örömére ideiglenesen hozzáköltözöm, mikor találtam még egy jónak tűnő hirdetést, éppen az általa adott apróhirdetési újságban. A telefont végre nem ingatlanos, hanem a tulajdonos vette fel, és bár a hirdetés rövidke szövegéből nem derült ki pontosan, de ez a lakás történetesen minden kívánalmamnak megfelelt, így időpontot egyeztettünk még aznap délutánra.

A lakás egy szobás, de tágas és világos. A fürdőszobáját és a konyháját szépen felújították pár éve, a rezsi és a bérleti díj is elfogadható, a környék kicsit zajos, de biztonságos.
Az előszoba plafonján beázás nyomát láttam, és rákérdeztem a tulajdonosnál, hogy ez mitől van. Azt mondta, hogy a közelmúltban elkezdték a felújítását a felettünk lévő lakásban, és valamilyen munkálat közben eltörtek egy vízcsövet. Megnyugtatott, hogy az előszobát kifesti, mire beköltözöm, tehát ez ne legyen akadály.
Tökéletes, imádom, kiveszem!

Mindazonáltal azt viszont nem tudtam nem észrevenni (az építkezéseket idéző zajokból és a munkások fel-alá rohangálásából), hogy a felettünk lévő lakás felújítása jelenleg is zajlik, tehát adott esetben még számíthatunk meglepetésekre, ezért rákérdeztem a lakásbiztosításra.
A tulaj elmondta, hogy csak felelősségbiztosítást kötött, de már ő is gondolt rá, hogy nem ártana egy teljes körű lakásbiztosítás, mert az neki is és nekem is biztonságérzetet nyújtana. Mivel én nemrég kötöttem anyukám lakására lakásbiztosítást, ezért felajánlottam a segítségemet és a laptopomat az ügylethez.

lakásbiztosítás beázás

Anno elmentettem a weboldalt, ahol a biztosítást kötöttem, és emlékszem, hogy az a lakásbiztosítás beázás esetére is nyújtott fedezetet. Megnyitottam a honlapot, kiválasztottam, hogy milyen biztosítást szeretnénk kötni, a tulaj diktálta lakás adatait, az oldal pedig villámgyorsan és átláthatóan kilistázta az ajánlatokat. Némi tanakodást követően kiválasztottuk az egyik akciós lakásbiztosítást, és két gondolattal később már készen is voltunk a művelettel.

Az új lakásbiztosítás beázás esetére is véd minket, így nyugodtan beköltözhetek, a tulaj ígérete szerint már akár a jövő hét első napján.