Újságcikk, és a német nyelvtanfolyamok

Idén fog érettségizni a lányom, és tovább is szeretne tanulni, így arra a következtetésre jutottunk, ha mondjuk emelt színtű nyelvvizsgája lenne, vagy ha nyelvvizsgát tenne, akkor több pontszáma lenne, és akár több esélye is arra, hogy felvegyék abba az iskolába, ahova szeretne menni.

A tanulás

Három gyermekem van. A nagyobbik lányom, akit már fent említettem, ő jelenleg gimnáziumba jár. A középső lányunk most felvételizett, a kisebbik pedig még általános iskolába jár. Igen, három lányunk van. Szegény páromat a haverjai sokszor húzzák is ez miatt, hogy hogyan tudta ezt létrehozni, meg hogy ő már biztosan ülve pisil…és még sok hasonló mókás jelzővel látták el.

Persze ő mindig azt mondja erre hogy csak irigykedtek, mert engem 4 nő vesz körbe, míg titeket meg csak egy vagy kettő, mert az egyik barátjának van egy kislánya. Valahol ebben is igaza van, hiszen máshol ennyi nőt egyszerre háremek hívnak.

De visszatérve a lányokra, azért nem volt mindig minden ilyen egyszerű, mint mostanában Minden gyereknem megvan a maga butasága, és makacssága, persze az enyémnek is megvan. Az egyik nem szeret tanulni, a másik ezt nem szeret, a harmadik meg persze azt nem szereti. Sokszor az agyamra mennek ezzel, mert már nem tudom, ki mit szeret, vagy épp nem szeret. Bevallom szendvicset már csak a kicsinek készítek, mert ő nem nyafog hol ezért a szalámiért hol meg a másikért.

A szendvicsekfor-reading-813666_640

Nálatok is örökös gondot jelent az, hogy ki mit szeret éppen, vagy melyik szalámit hajlandó épp megenni? Már ezt sem tudom követni, úgyhogy úgy döntöttem, nem is csinálok belőle nagy ügyet. Aki akar készít magának, legalább is a két nagy, ha meg nem, megoldja magának az étkezését. Amúgy is sokszor azt gondolom, hogy fénnyel táplálkoznak, mert annyira válogatósak.

A legkisebbik eszik az iskolában, a többiek itthon ebédelnek. Már ha tetszik neki az ami éppen van. Hétköznap kevesebb időm van főzni, így inkább a gyorsabb ételek közül válogatok, mint mondjuk a paprikás krumpli, vagy a tojásos nokedli. De szoktam főzni úgy, hogy egy nagyobb adag pörköltet, és akkor az mell különböző köreteket, majd a végén meg levest.

De visszatérve a tanulásra az újságban pont láttam egy hirdetést német nyelvtanfolyamokról. Arra gondoltam, hogy felhívom őket, és megkérdezem a nyelvvizsgáról, hogy lehet e, és hogy hogyan lehet elintézni, mikor van…